Haalbaarheidsstudie

Planvorming met de overheid: hoe concreter, hoe beter

U wilt uw bedrijf uitbreiden, maar op welke plek kunt u dat het beste doen? U ziet kansen voor een innovatief samenwerkingsproject met de provincie. Wat zijn de voor- en nadelen van een Publiek-Private Samenwerking (PPS)? Met een haalbaarheidsstudie van Vergunningkenners krijgt u een antwoord op deze en vele andere vragen. Antwoorden die u nodig heeft om de haalbaarheid van een traject met de overheid, zoals een vergunningsaanvraag of PPS, realistisch in te schatten. Uw plannen worden door zo’n studie concreter en beter.

Wat is een haalbaarheidsstudie?

In een haalbaarheidsstudie onderzoeken wij de haalbaarheid van elk mogelijk plan van een ondernemer waarvoor de medewerking van de overheid nodig is. Denk hierbij aan (uitbreidings)plannen met consequenties voor de ruimtelijke ordening, de veiligheid of het milieu. U krijgt dan te maken met een woud aan wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet en diverse natuur- en milieuwetten. U moet al snel meerdere vergunningen met elk een eigen procedure aanvragen. Voordat u al die procedures opstart, kunt u maar beter eerst duidelijk hebben hoe groot de kans op groen licht van de overheid daadwerkelijk is. Een haalbaarheidsstudie van Vergunningkenners creëert de duidelijkheid die u als ondernemer nodig heeft. Hoe concreter, hoe beter.

Wat levert een haalbaarheidsstudie op?

Na een haalbaarheidsstudie van Vergunningkenners weet u:

  • welke vergunningen of andere vormen van toestemming uw plan nodig heeft met welke wet- en regelgeving u bij de uitvoering van uw plan te maken krijgt
  • welke kosten de benodigde procedures en voorschriften met zich meebrengen hoe groot de kans is dat het licht voor uw plan op groen gaat
  • op welke punten uw plan concreter of anders moet om met succes door alle procedures te komen
  • welke alternatieven voor uw plan meer kans maken bij de overheid.

Wanneer is een haalbaarheidsstudie nodig?

Een  haalbaarheidsstudie is eigenlijk onmisbaar voor elk plan waarmee u als ondernemer richting geeft aan de toekomst van uw bedrijf en waarvoor u de juridische medewerking van de overheid nodig heeft. Denk hierbij aan de keuze van een nieuwe locatie voor uw bedrijf waar u ook op lange termijn kunt blijven groeien. Maar ook aan een Publiek-Private Samenwerking met een overheid, zoals de gezamenlijke ontwikkeling van een innovatief project.

Een voorbeeld uit de praktijk

“Uit de haalbaarheidsstudie van Vergunningkenners bleek dat een PPS met de gemeente om samen een bedrijfsverzamelgebouw te ontwikkelen goedkoper is dan een samenwerking met particuliere investeerders. Toch hebben we op basis van die studie van een PPS afgezien. Uit de studie blijkt namelijk dat de eisen van de gemeente aan de potentiële huurders van het gebouw een rendabele exploitatie bijna onmogelijk maakt. Dankzij Vergunningkenners zijn we niet in die valkuil gestapt”, zegt een tevreden dienstverlener uit de randstad.

Meer informatie nodig? Laat u adviseren

Vergunningkenners is graag uw partner in trajecten met de overheid. Een partner in business met gevoel voor de taal en cultuur van de overheid. Wilt u weten hoe wij uw belangen bij de gemeente, provincie of Europese Unie kunnen behartigen en welke voordelen dat op kan leveren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Een afspraak is zo gemaakt. Wij maken graag kennis met u.

Neem contact op

Leendert Seekles
Directeur
085 060 9051
LeendertSeekles@vergunningkenners.nl