Procesbegeleiding

Loopt u vast in de bureaucratie? Wij trekken uw traject met de overheid vlot

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dat geldt ook voor uw trajecten met de overheid zoals vergunnings- of subsidieaanvragen. Waarom laat die vergunning zo lang op zich wachten? Heeft die subsidieverlener echt zoveel informatie nodig om het subsidiebedrag over te kunnen maken? U dreigt vast te lopen in de bureaucratie of bent daarin al gestrand. Voorkom irritatie en nog meer oponthoud in uw contact met een overheid die u maar beter te vriend kunt houden. Vergunningkenners zorgt voor de Haarlemmerolie in uw traject met de overheid.

Voorkom nieuwe irritaties en kies voor een zakelijke aanpak

U krijgt die vergunning voor de bedrijfsuitbreiding er bij de gemeente maar niet door. En die provinciale subsidie voor uw baanbrekende innovatie werkt in de praktijk zo omslachtig, dat u die meer geld kost dan oplevert. Bij elk nieuw contact met de ambtenaren van de gemeente of provincie nemen uw irritaties en frustraties toe. Herkent u zich hierin? Laat uw belangen in uw traject met de overheid dan behartigen door Vergunningkenners. Wij hebben een frisse kijk op de feiten, maken van emoties weer zaken en proberen de overheid aan uw kant te krijgen.

Wat levert procesbegeleiding op?

In uw eerste gesprek met ons legt u uw traject met de overheid aan ons voor. In dat gesprek is er alle ruimte voor uw emoties. Vervolgens onderzoeken wij vooral de feiten. Wat is er tot nu toe in het traject gebeurd, wat is er misgegaan en welke schade heeft dat al opgeleverd? Na deze inventarisatie gaan wij namens u het gesprek aan met de ambtenaren, politici of bestuurders die bij uw dossier betrokken zijn. Wij halen in die gesprekken de onderste steen boven en eisen de duidelijkheid waar u recht op heeft. Ook kijken we naar mogelijkheden om uw samenwerking met de overheid te verbeteren. Het resultaat kan een versnelling van de vergunnings- of subsidieaanvraag zijn, maar ook het besluit om de aanvraag stop te zetten. Wij adviseren u indien nodig graag over betere alternatieven.

Wanneer is procesbegeleiding nodig?

Procesbegeleiding rond een vergunnings- of subsidieaanvraag is nodig wanneer u het vertrouwen in de overheid kwijt bent en uw contacten met ambtenaren dreigen te escaleren. Met procesbegeleiding door Vergunningkenners voorkomt u dat een vastgelopen traject een onbeheersbaar conflict wordt en nog meer schade oplevert. Indien mogelijk trekken wij het traject voor u vlot, zodat u alsnog die vergunning of subsidie krijgt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een productiebedrijf uit het midden van het land wilde een nieuwe fabriek in Nederland vestigen, maar liep vast in de procedures die het voor dit doel bij verschillende gemeenten had opgestart. Vergunningkenners namen het proces over en eisten duidelijkheid van de gemeenten, om te voorkomen dat de ondernemer aan het lijntje werd gehouden. De gesprekken wezen uit dat de gemeenten niet binnen een afzienbare termijn voor groen licht konden zorgen. Daarop heeft het bedrijf besloten de nieuwe fabriek in het buitenland te gaan vestigen. De bouw is inmiddels gerealiseerd.

Meer informatie nodig? Laat u adviseren

Vergunningkenners is graag uw partner in trajecten met de overheid. Een partner in business met gevoel voor de taal en cultuur van de overheid. Wilt u weten hoe wij uw belangen bij de gemeente, provincie of Europese Unie kunnen behartigen en welke voordelen dat op kan leveren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Een afspraak is zo gemaakt. Wij maken graag kennis met u.

Neem contact op

Leendert Seekles
Directeur
085 060 9051
LeendertSeekles@vergunningkenners.nl